Over ons

Achtergrond en organisatie

Wij zijn ontstaan uit een experimenteel bewonersinitiatief op het braakliggend terrein aan de Laan op Zuid in het ontwikkelingsgebied ‘Parkstad’.

In 2014 is een tijdelijke kruidentuin aangelegd, samen met buurtbewoners. Eind 2018 is onze tuin verhuisd naar haar vaste locatie aan de Rosestraat. 

Groene stadsontwikkeling - theeproces

Sociale stadstuin

Steden worden groener wanneer stadsgenoten niet alleen meer plezier beleven aan groen, maar ook meer inzicht in natuurlijke groeiprocessen en meer groene vaardigheden ontwikkelen om zelf te kunnen bijdragen aan deze groene, levendige stad.

In onze stadstuin geven we de ruimte om alle beschikbare talenten te benutten. Er wordt samengewerkt aan een gedeeld resultaat en ideaal. Stadsgenoten creëren kansen voor en dragen bij aan het welzijn van andere stadsgenoten.

Wij willen verder groeien als groene en gezonde welzijnsorganisatie. Vanuit de inspiratietuinen op Zuid investeren we in de ontwikkeling van eetbare stadsnatuur en groentalent. Zo werken wij aan sociale en groene stadsontwikkeling.

kruidenthee rotterdamse munt
heerlijkheden rotterdamse munt

We zijn:

  1. Tuin van de Wijk voor groen vrijwilligerswerk en groene wijk- en welzijnsactiviteiten;
  2. Academie van de Wijk voor natuur- en milieueducatie, ecosociaal werk en  het ontwikkelen van gezondheidsvaardigheden;
  3. Werkplaats van Wijk met een LeerPraktijkCentrum, dagbestedingswerk en leerwerktrajecten;
  4.  Onderneming van de Wijk met sociaalondernemende initiatieven  die bijdragen aan een groene, gezonde en kansrijke wijk.

Partners, fondsen en sponsoren zijn welkom!

  1. Groene stadsontwikkeling is niet alleen een taak van gemeenten of provincies. We kunnen allemaal bijdragen in de vorm van donaties.
  2. Vrije natuur- en smaakbelevingsactiviteiten en een culturele programmering kunnen worden uitgevoerd met bijdragen uit fondsen en subsidies.

Organisatie

Stichting Rotterdamse Munt is een kleinschalige maatschappelijke organisatie met een compact kernteam en veel vrijwilligers. De coördinatie van de activiteiten is in handen van Tineke van der Burg. (2 dagen per week). 

Stichting Rotterdamse Munt maakt deel uit van de bestuurlijke fusie met Stichting Pluspunt Rotterdam en Voedseltuin Rotterdam en deelt directie en bestuur.  Directeur van de stichting is Erik Sterk (1/2 dag per week).  

Het onbezoldigde bestuur van de stichting is een toezichthoudend bestuur. 

Onze bestuursleden:
Mark van de Velde (vz), Anne Marie van de Wiel, Johan Janssens, Yvon van Strien

[Jaarrekening 2021]

[Jaarverslag 2019 ‘Geworteld!’]

[Beleidsplan ‘Vaste grond voor groentalent’]

terrastival rotterdamse munt
gele bloemen rotterdamse munt

Eenmalige donatie