Ga mee op speurtocht!

8 jun 2022 | Activiteiten, Nieuws | 0 Reacties

Zelf ontdekken en leren, plukken en proeven

Welkom in deze stadstuinen. Hier groeit eten. Van ontbijt tot avondeten en lekkere tussendoortjes… Van deze planten zijn een of meer delen eetbaar. Van sommigen eet je de wortel, de stengel, het blad of de bloem. Van anderen eet je de vrucht en het zaad.
Om planten te laten groeien is water nodig, dat water kan regenwater zijn. Er zijn periodes met meer regen dan de planten kunnen opnemen en er zijn periodes met te weinig regen dan goed is voor de planten.

Er wordt hard gewerkt in de tuin door onze mensen, maar óók door het kleine leven in de bodem en tussen de planten. Zo verlossen de lieveheersbeestjes de planten van bladluizen en zorgen de wormen voor super goede plantenvoeding. 

Aan de hand van één van onze speurtochten nemen we je mee in onze stadsnatuur en ontdek je zelf hoe het precies zit.  

 

Kleine beestjes speurtocht

Ontdek de allerkleinste helpers in onze stadsoase, maar ook de plagers. Wie zijn dit eigenlijk? En kan jij wat zij kunnen? Voel net als de worm, spring net zo hoog als de sprinkhaan en bestuif zelf bloemen net als de bijen. 

Waterspeurtocht

Water is een van de belangrijkste ingrediënten voor onze tuin vol eetbare planten. Soms hebben we er te veel van en soms hebben we te weinig. Ontdek hoe wij hiermee omgaan en zo een bijdrage leveren aan een beter klimaat. 

Smaakspeurtocht –
Speurspel voor fijnproevers

Proef de planten in onze eetbare stadsoase. Ga mee op ontdekkingstocht. Wat ruik en wat proef je? Herken je de smaak van tandpasta of die van citroen?  

Groene Bende Bloemenbommen
Kruidige Kookworkshop kinderen 12 9 2017 DSC_8328 ©ODE
Kruidige Kookworkshop kinderen 12 9 2017 DSC_8328 ©ODE
Kruidige Kookworkshop kinderen 12 9 2017 DSC_8328 ©ODE
Groene Bende Ontwerpen

Eenmalige donatie