Kom zelf knippen en oogsten

29 jun 2022 | Activiteiten, Over de tuinen, Verhalen | 0 Reacties

Schaartje klaar? Knippen maar!

Een van de leuke dingen die je kunt doen in de stadstuinen van Rotterdamse Munt is zelf kruiden en bloemen plukken.

Cocktailmakers, boeketkindjes, theeleuten, soeptrekkers, tinctuurmakers en andere kruidenkunstenaars, allemaal gaan ze met een schaartje en een mandje de kruidenvelden langs. Net zo gevarieerd als onze groene aanbod is ons plukpubliek.

We zijn altijd heel benieuwd wat voor lekkers onze plukgasten maken met hun oogst. Afgelopen najaar zagen we een dame meerdere keren terug komen om de knalrode bloemetjes van de honingmeloensalie te oogsten voor haar koekjesbedrijf.

De chefkoks van Fermin en het Boijmans Depot lopen wekelijks langs de verschillende tuinen en keren restaurantwaarts met mandjes vol inspiratie. Ook een groeiend aantal hobbykoks komt regelmatig langs om een stempel te laten zetten op hun kruidenknipkaart.

 

vlinders bij rotterdamse munt

Lekkere smaken en een belangrijke bijdrage

Door lokaal te oogsten bij Rotterdamse Munt maak je onderdeel uit van een korte keten en daarmee draag je bij aan de stadsbiodiversiteit, jouw verkleinde klimaatvoetafdruk, water- en warmtebeheersing in de stad en werkgelegenheid in onze tuinen voor kwetsbare stadsgenoten. Het kan bijna niet anders dan dat je er ook een goed gevoel van krijgt.

Wat te doen met je volle mand?

Wil je ook beginnen met lokaal oogsten en heb je nog wat culinaire inspiratie nodig? Houd dan de website in de gaten want binnenkort volgt er een blog met tips over verschillende zomerkruiden.

Voor 12,50 knip je een volle mand van 80 gram. Koop ‘m via de webshop of in de tuinwinkel. 

Geef iemand een ervaring in onze tuinen cadeau. Met deze kaart oogst je een mix van kruiden en bloemen voor 4,50.

Sta jij als professional in de keuken en vind je het belangrijk om met lokale ingrediënten te werken? Start met een oogstabonnement! Interesse? Mail naar tuinwinkel@rotterdamsemunt.nl.

kruiden en eetbare bloemen voor profesionals

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie