bezoek Rotterdamse Munt

Bezoek

Ontdek onze stadstuinen

Bezoek Rotterdamse Munt: in onze groene stadsoase groeien eetbare planten en bloemen uit alle windstreken. 

Via vijf bijzondere kunstpoorten loop je onze tuinen binnen. Haal een tuintour op in onze tuinwinkel en ontdek tijdens het wandelen hoe wij samenwerken met de stadsnatuur.
Loop even binnen in onze tuinwinkel en geniet van een kruidenthee of –limonade met wat lekkers erbij op ons muntterras.  

We hopen je inspiratie te geven voor je eigen tuin, balkon of project. Zo werken we samen aan een levendige, gezonde stad!

Wat kan je allemaal doen?

Wandelen  •  Knippen en plukken  •  Op het terras zitten  •  Kruidenthee drinken  •  Een tuintour of speurtocht doen  •  Op stap met kinderen  •  Groene cadeaus kopen  •  Genieten van stadsnatuur 

Wandelen en tuintour

Wees welkom om door de tuinen te struinen. Bij de plantenbedden staan vaak bordjes met uitleg. Of doe de luister tuintour. Ontdek meer over de verschillende tuinen in wording: pionierstuin, kruidentuin en struweel-  en bostuin. Voor groepen vanaf 8 personen is het ook mogelijk om een tuingids te boeken.

Thuis ook genieten van verse kruiden en/of bloemen? Misschien is een knip- en plukkaart wel wat voor jou! Je draagt zo bij aan de ontwikkeling van mooie stadstuinen, een levendige stad, een gezonde planeet en de ontwikkeling van groen talent. Vier keer goed bezig!

Muntterras

In onze tuinen wordt gewerkt aan een biodivers stukje Rotterdam. Kom wandelen in de kruidentuin en bezoek de tuinwinkel. Geniet daarna van een (kruiden)thee, koffie en een tosti op ons muntterras.

Tuinwinkel

Na je wandeling kun je heerlijk snuffelen in onze tuinwinkel. Neem een leuk cadeaupakket, onze kruidenthee  of een knip- en plukkaart mee. We hebben ook producten van andere lokale makers. Met jouw aankoop draag je direct bij aan onze groene stad en steun je ook andere duurzame organisaties! 

Op stap met kinderen

Voor kinderen is er ook genoeg te ontdekken in onze tuin. Ga op speurtocht naar de kleine beestjes in onze stadstuin. Speciaal voor de kinderen (en voor de ouders ook leuk) hebben we het blotevoetenpad, gemaakt van natuurlijke materialen en planten. Ervaar hoe fijn dit onder je voeten voelt! Vraag naar meer info in onze tuinwinkel.

Houd onze agenda in de gaten voor meer activiteiten.

Eenmalige donatie