Doe mee

Wij maken Groen voor de stad, samen met stadsgenoten. Je kan op vele verschillende manieren met ons meedoen. Hieronder een aantal mogelijkheden. Heb je nog andere ideeën? Daar zijn we nu al nieuwsgierig naar. Stuur je ons een bericht?

Eet en drink lokaal, met smaak

Koop je wekelijkse boodschappen lokaal. Dat is steeds gemakkelijker want het aanbod groeit.

Producten van dichtbij zijn verser en daardoor gezonder en smaakvoller. Bovendien bespaar je op transport en verpakkingsmateriaal.

Bestel je wekelijkse boodschappen online – inclusief kruidenthee van Rotterdamse Munt – bijvoorbeeld via Rechtstreex. Er zijn Support Your Lokals boxen.

Laat je je graag verrassen? Gelukkig zijn er steeds meer chefs die werken met de smaken van het seizoen, lekker vers en lokaal.

Dit zijn de restaurants en bars met een knip- en plukabonnement.

Fermin Rotterdam

Botanero Rotterdam

Restaurant de Jong

Knipkaart of kruidenabonnement

Combineer een wandeling in onze geurige, kleurige oase middenin de stad – praktisch bij jou om de hoek – met een rondje ‘fourageren’. Oogst jouw smaakmakers, theekruiden, saladekruiden en eetbare bloemen.

Groen ontstrest en maakt creatief. Zeker met een potje thee van zelfgeoogste focuskruiden sluit je de werkdag positief af.

Met een knip- en plukkaart kun je 6 keer een mandje vol komen oogsten of of een boeketje bloemen komen plukken!

Wil je meewerken?

Kijk snel bij onze actuele vacatures of er een leuke vrijwilligers functie voor jou is in ons tuinteam, gastenteam of educatieteam.

Wil je eerst kennismaken met de werkzaamheden en onze organisatie? Meld je dan hier aan voor de komende introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers. Je krijgt dan een uitgebreide toelichting en je kunt alle vragen stellen.

Investeer in een groene werkruimte

Spin-off van Rotterdamse Munt is Plukr. Met Plukr kunnen we alle groentalent, alle opgebouwde kennis en ervaring in het creëren van een eetbare oase in, op of naast je werklokatie inzetten.

Groen stimuleert creativiteit en samenwerking. En met een pluktuin biedt je een gezonde werkplek.

We verzorgen het gehele traject van ontwerp, ontwikkeling, aanleg en uiteindelijk verzorging. We kunnen tuinmedewerkers inzetten of een tuincoach. Deze laatste kan jullie pluktuin gezond houden, samen met je collega’s of medewerkers.

 

Doneer een kruidenbordje

In onze tuinen aan de Rosestraat groeien en bloeien inmiddels ruim 250 soorten eetbare planten.  Wij willen onze stadsgenoten graag kennis laten maken met de kleuren, geuren en smaken van deze planten.  Daarom maken we kruidenbordjes die het verhaal vertellen bij de plant en je laten weten welke delen van de plant je kan eten.

Een groepje vrijwillige tuinmedewerkers zoeken alle verhalen en praktische informatie bij elkaar. Zo maken we niet alleen kruidenbordjes. We werken ook aan een collectieve kennisbank voor iedereen die meedoet in de eetbare, groene stad!

De kruidenbordjes worden geprint op een 100% circulair materiaal.  Je krijgt  een duplicaat van jouw favoriete kruid.  En je krijgt van ons een afschrift van je donatie die je van je belasting kan aftrekken.

Doe je mee? Samen maken we Groen voor de stad.

 

Investeer in ons paviljoen via een geef-obligatie

We werken aan de ontwikkeling van een paviljoen zodat onze stadstuinen jaarrond, in alle seizoenen beleefbaar is. Dit geeft ons de ruimte om te werken aan een groeiend bereik, financiële zelfstandigheid en dus meer impact voor alle Rotterdammers.

Het paviljoen biedt ruimte voor horeca overdag en in de avond. Voor vrijdagmiddagborrels, zaterdagavonddiners, zondagmiddagconcerten; livemuziek en dansen tussen de kruiden en
bloemen. Voor workshops en yoga-lessen; Voordrachten, groene poëzie, theater en plantverhalen; Biomimicry lezingen en filmavonden;

Met een jaarrond programma kunnen we nog meer, beter en boeiender de kracht en de magie van planten overbrengen.