Voor scholen

Smaak groeit, leren door te doen!

De stadstuinen van Rotterdamse Munt zijn de ideale plek om te leren over de natuur en gezond eten. We bieden een speels lesprogramma dat gericht is op zelf ontdekken met veel praktische opdrachten. Stap in onze doorlopende leerlijn voor alle basisschoolgroepen!

Betrokken bij de natuur

De leerlingen bouwen niet alleen kennis op over de natuur, zij raken er ook meer bij betrokken door de directe (zintuiglijke) ervaringen in onze groene oase. Na het volgen van de lessen weten ze meer van groen, hoe een ecosysteem werkt en hoe ze hun eigen eten kunnen laten groeien, ook hebben ze ervaren wat natuurlijke smaken kunnen doen en hoe lekker gezond eten kan zijn.

Opbouw van de lessen

Elke les wordt geïntroduceerd met een spel waarmee enthousiasme wordt aangewakkerd en wat ervoor zorgt dat de leerlingen open staan voor de lesstof.

Vervolgens verdiepen de leerlingen hun begrip van natuurlijke groeiprocessen door zelf onderzoek te doen en tuinier-vaardigheden te leren. De inzichten van het tuinieren zijn breder toepasbaar op aspecten van het dagelijks leven zoals de dynamiek van groeiprocessen in het algemeen.

Het resultaat van natuurlijke groei door zorg voor de bodem en aandacht voor alle levende wezentjes in het ecosysteem wordt tastbaar in smaakproefjes.

voor scholen
voor scholen 2

Basisonderwijs en brugklassen voortgezet onderwijs

De lessen vormen een doorlopende leerlijn waardoor de ervaring en kennis van de kinderen en jongeren elk jaar een stapje verder wordt verdiept, dan wel verbreed.

De lessen duren 1,5 uur en worden door onze tuindocent gegeven. Bij elke les hoort een voorbereidende en een verwerkende opdracht die door de leerkracht zelf op school wordt gegeven.

School- en verenigingsuitje!

Onze lessen zijn ook leuk om te doen met een school- of verenigingsuitje. In overleg maken we een speciaal programma. 

Mail naar contact@rotterdamsemunt.nl voor meer info.
Of kom gewoon eerst langs om kennis te maken met onze stadstuin.

Kom het zelf ervaren, ontdek, pluk en proef in onze stadstuinen en leer meer over de natuur. Verrijk ook jouw leven met meer groen. Samen maken we Groen voor de stad! 

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie