Cursus: Natuurverbinding in de stad

Wil je graag meer vertraging en verbinding voelen in een stad die als een sneltrein aanvoelt?  Dan is deze cursus misschien iets voor jou!

Verbinden met de natuur is iets wat we in het westen grotendeels zijn vergeten. Volgens het veld van ecopsychologie is de oorzaak van mentale gezondheidsklachten deels terug te leiden tot onze vervreemding met het natuurlijke (ons eigen lichaam, bioritme, zintuiglijke sensitiviteit en onze natuurlijke omgeving) (Sterckx, 2018).

In deze cursus leer je technieken om weer te verbinden met je innerlijke natuur – je natuurlijk ritme te volgen, beter je grenzen aan te voelen en te bewaken en te leven vanuit het bewustzijn dat je onderdeel bent van een groter web van leven – de natuur.

Data
Maandag 27 mei, 10 en 24 juni, 8 juli, alle dagen starten om 10:00 uur. Het is een afgesloten cursus, dus als je meedoet is het wenselijk dat je bij alle vier de dagen aanwezig kan zijn.

Hoe en wat?
Deze gratis vierweekse ecopsychologiecursus is inclusief:

  • 4 x 2 uur workshop
  • PDF met reflectievragen en oefeningen
  • Begeleide audio meditatie voor thuis
  • Advies bij vragen gedurende de looptijd van de cursus
  • Online samenkomst ter bespreking van integratieproces

Methode
Oefeningen en theorie uit Ecopsychologie en Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR); Lichaamsgerichte oefeningen; groep-sharings en reflectievragen.

Wekelijkse thema’s
Week I. Hulpvraag definiëren en dankbaarheid cultiveren
Week III. Beperkende overtuigingen en coping-mechanismen onderzoeken
Week V. Natuurverbinding
Week VII. Leven in het ritme van de seizoenen, integratie

Lara Egbring (therootoflife.net) begeleidt mensen terug naar verwondering en verbinding en is gecertificeerde Mindfulness trainer en ecopsychologie facilitator. Ze organiseert workshops, cursussen en natuur rituelen in Rotterdam en omgeving.

We geven voorrang aan jongvolwassenen die tussen de 18 en 35 jaar oud zijn, mocht je ouder zijn kan je meedoen als er voldoende plek is.

Aanmelden? Vul het aanmeldformulier in:

Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden!

  • Date : 08 jul 2024
  • Time : 10:00 - 12:00 (Europe/Amsterdam)

Related Events

yoga
kruiden workshop
Rotterdamse Munt in de groei
herstelcirkel

Eenmalige donatie