Proeverij, Verhalen

zondag 22 mei 2022 | 14:00   – 16:00 uur

€12,50 Proeverij

Tussen station Rotterdam Zuid en de rode robuuste schouders van de Willemsbrug ligt de groene stadsoase Rotterdamse Munt. Misschien ken je ons al van de knusse filmavonden in de buitenlucht of met een beetje geluk heb je wel eens een stukje lavendeltaart bij ons gegeten. Maar wist je ook dat je bij ons kruiden en bloemen kunt proeven in drankjes en hapjes? Wij willen je graag meer vertellen en laten zien over hoe lokale oogst bijdraagt aan een levendig, groene stad! En je kan deze levendigheid proeven!

Wat kun je verwachten?

In onze stadstuinen, met meer dan 300 soorten eetbare planten, vind je leden van ons tuinteam, de stadstuin- imker en stadsgenoten met een bijzonder verhaal over planten van hun persoonlijke geboorte grond die ook in Rotterdam groeien en bloeien! Onze keuken heeft drie hapjes en twee drankjes voor je klaar staan om te proeven. Gedurende twee uur kun je proeven en van de verhalen genieten.

Op de Dag van de Biodiversiteit ben je ook welkom om zelf rond te kijken. Voor ouders en kinderen zijn er speurtochten waarvoor je niet hoeft voor te reserveren.

Meer over de Internationale Dag van de Biodiversiteit
De VN hebben 22 mei uitgeroepen tot International Day for Biological Diversity / World Biodiversity Day.

De term “biodiversiteit” verwijst naar de mate van variatie in leven. Biodiversiteit op aarde verschilt afhankelijk van regio’s, ecosystemen en vele andere factoren. Veranderingen in het milieu, die veroorzaakt worden door zowel natuurlijke processen als door menselijke activiteiten, leiden tot het uitsterven van soorten en de vermindering van de biodiversiteit.

In 1992 werd het Verdrag inzake Biologische Diversiteit (Biodiversiteitsverdrag van Rio de Janeiro) ondertekend op de VN-conferentie inzake Milieu en Ontwikkeling (Top van Rio). Dit verdrag is gericht op het behoud van de biodiversiteit op aarde en het duurzaam gebruik van de componenten ervan. Landen verplichten zich de biodiversiteit zowel in hun eigen land te beschermen als ook geëigende maatregelen te nemen ter ondersteuning van de bescherming van de biodiversiteit in ontwikkelingslanden.

De ‘Internationale Dag van de Biodiversiteit’ is in het leven geroepen om de belangrijkste kwesties in verband met biologische diversiteit jaarlijks extra aandacht te geven.

Dit evenement delen:

Eenmalige donatie