Theater, Lunch

zondag 31 juli 2022 | 15:00   – 16:00 uur

Voorstelling € 15,00

Kaartjes met luncharrangement €32,50
Om 13:00 uur serveren we bordje lunchgerechten uit de Volkstuin met een glaasje fruitsap en onbeperkt kruidenthee.

Daar zitten ze dan, op ‘n vakantiepark in Hoek van Holland. Barry en Herman: een curieus koppel op leeftijd. Het lot van zowel het park als dat van Herman steekt grimmig af tegen hun kleurige houten vakantiehuisje. De plek waar het stel al jaren klust, keuvelt en kibbelt. Als de gemeente besluit hun geliefde park te verkopen aan een projectontwikkelaar, gaan ze de strijd aan met een onverschillige overheid… En met elkaar.

De voorstelling kwam tot stand nadat John bij zijn vakantiehuisje in Hoek van Holland een mokerslag te verwerken kreeg: er waren plannen om het bijna 100-jarige oord weg te vagen. Terwijl John op dat moment samen met Jeroen van den Berg (regisseur) aan het stuk Revue werkte, hield hij iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het recreatieoord. Deze bloemrijke verhalen spraken zo tot de verbeelding dat ze op vrije wijze het project hebben gevormd.

DE RECREANTEN is een verhaal over klein geluk, groot geld en de hechtheid van een gemeenschap. Over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen. En hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen. 

Met topacteurs John Buijsman en Helmert Woudenberg en gewoon in de stadstuinen van Rotterdamse Munt te zien! 

Spel: John Buijsman en Helmert Woudenberg
Regie: Jeroen van den Berg
Tekst: Tjeerd Bischoff / Helmert Woudenberg
Idee: John Buijsman
Productie: De Rotterdam Connectie i.s.m. Toneelgroep Jan VosDit evenement delen:

Eenmalige donatie