Film, Diner

zaterdag 28 augustus 2021 | 19:00   – 23:00 uur

Uitverkocht - Filmkaartje € 6,50 Filmdiner € 14,50 Combikaartje € 20,00

❁ Diner vanaf 19:00 uur
❁ Inloop film 20:30 uur
❁ Start film 21:15 uur
❁ Filmkaartje is inclusief welkomstdrankje
❁ Eet & ontmoet: voor €14,50 eet je een heerlijk vegetarische maaltijd mee
❁ Bring Your Own Blanket!

❁ Diner vanaf 19:00 uur
❁ Inloop film 20:30 uur
❁ Start film 21:15 uur
❁ Filmkaartje is inclusief welkomstdrankje
❁ Eet & ontmoet: voor €14,50 eet je een heerlijk vegetarische maaltijd mee
❁ Bring Your Own Blanket!

Een visueel overweldigend ecologisch sprookje

Beasts of the Southern Wild • Benh Zeitlin • 2012 • VS • Fictiefilm • 93’
Engels gesproken • Nederlands ondertiteld

Beasts is een visueel overweldigend ecologisch sprookje, dat vertelt over ‘De Badkuip’, een fictieve nederzetting in het deltagebied van de Mississippi rivier. Haar bewoners moeten noodgedwongen hun huis en haard verlaten nadat ze het nieuws krijgen dat hun land zal worden verwoest door een orkaan. Voor wie het zich nog herinnert, dit gaat natuurlijk over hurricane Katrina. Wanneer de 6-jarige Hushpuppy probeert te vluchten, ziet ze in gedachten het ijzige water van smeltende poolkappen, kuddes van niet-bestaande “Aurochs” – gigantisch prehistorische everzwijnen die los zijn gekomen uit gesmolten gletsjers. Beasts gaat over het zoeken naar een thuis, in een wereld die altijd in beweging is, omringd door water en stormen.

Open air film in een groene stadsoase

Film bij Rotterdamse Munt is een open air filmprogramma op een van de fijnste, groene plekken middenin de stad. Wij nodigen buurt- en stadsgenoten, film- en stadsnatuurliefhebbers uit om op zaterdagavonden meegevoerd te worden door groene Werelden.

Deze nazomer reizen we van Louisiana’s wetlands naar de uitgestrekte moerasgebieden in Irak, door een Afghaans bergdorp, en weer verder naar de ruige gebergten van Noord-Macedonië, om te landen in het oerwoud en plantages van Martinique. De films vertellen allemaal op geheel eigen wijze over het land waar mensen wonen – land in de meest lokale betekenis van het woord. Iedere film legt op een bepaalde manier de relatie tussen mens en haar natuurlijke leefomgeving bloot, en het belang van deze leefomgevingen.Dit evenement delen:

Eenmalige donatie