Workshop

zaterdag 26 maart 2022 | 14:00   – 17:00 uur

€ 60,00

4 bijeenkomsten, elk seizoen op zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur
op 26 maart 2022. 25 juni, 24 september 2022 en 19 november
inclusief alle lesmaterialen
inclusief ingrediënten voor de verschillende gerechten
kruidenthee met wat lekkers

Deze reeks is vol, je kan hier wel je interesse aangeven!

Vragen over deze interessante workshop stuur je naar

Cultuurgeschiedenis van eetbare wilde planten in de Lage Landen

Annet Breure (Plantverhalen) en Ellis Grootveld (Plant-aardig) onderzoeken en beschrijven de folklore, historie en verhalen waar eetbare wilde planten in de Lage Landen een rol in spelen. Deze verhalen hebben zij gebundeld in jaargetijdenboekjes.

Het onderzoek gaat verder en jij kunt meedoen!

Zij organiseren bij Rotterdamse Munt een workshop in vier seizoenen. ​

Neem deel aan een jaartraject en leer in vier bijeenkomsten: 

  • herkenning van planten;
  • geschiedenis en gebruik van de plant;
  • historische recepten maken;
  • folklore, symbolische betekenis en verhalen rond de plant;
  • workshops op maat: vertellen, interpretatie historische bronnen, stemgebruik: tips en tricks om je dit cultureel erfgoed eigen te maken.

De bijeenkomsten zijn op zaterdagmiddag en duren 3 uur. Het is de bedoeling dat je samen met je mede-workshopdeelnemers als groep het jaartraject volgt. Aan het eind kun je zelf een workshop of presentatie geven over dit onderwerp!

Deze workshopreeks wordt ook in Leiden en Alphen aan den Rijn gevolg door een groep van 10 deelnemers. In de herfst van 2022 wordt een gezamenlijke afsluiting georganiseerd.

Over Annet, Plantverhalen en Botanical storytelling

Plantenverhalen gaan over de rol die planten in onze cultuur spelen, de geschiedenis van mensen is innig verweven met planten. Annet Breure vertelt over de symboliek en het gebruik van planten vanuit cultuurhistorisch perspectief, soms in educatieve setting, soms in artistieke setting. Plantenverhalen zijn boeiend en leerzaam voor iedereen!

Over Ellis en Plant-Aardig

Ellis Grootveld van Plant-Aardig neemt je mee naar buiten en leert je planten kennen en herkennen. Ineens kijk je met een andere blik naar je vertrouwde omgeving: wat eerst gewoon ‘groen’ was, bestaat uit verschillende soorten planten, ieder met een eigen vorm en smaak. Want veel groen is eetbaar. En vaak best lekker! Verbaas je over eetbaar groen en wandel mee.

Plant-Aardig bestaat sinds april 2015 en is opgericht door Ellis Grootveld. Van jongs af aan met planten bezig, lid van de Jeugdbond voor Natuurstudie tijdens haar tienerjaren, en als student Archeologie bekeek ze plantenresten uit opgravingen. Na haar studie is ze de educatieve kant van archeologie opgegaan, maar de planten bleven trekken. Vandaar de ommezwaai naar natuureducatie & natuurbeleving. Vanaf 2019 gecertificeerd Natuurwijzer, voor educatieve buitenprogramma’s met scholen.

Dit evenement delen:

Eenmalige donatie