Muziek

zondag 26 september 2021 | 17:00   – 19:00 uur

Gratis toegankelijk. Een donatie is welkom.

Nazomeren met Flamenco

Duo Panman Vermijs is een inventief gitaarduo, bestaande uit flamencogitarist Jur Vermijs en tangogitarist Tim Panman. Zij hebben elkaar leren kennen op Codarts, het conservatorum in Rotterdam. De interesse in elkaars muzikale achtergrond en een open blik naar andere genres heeft een hecht muzikale band tussen de twee gitaristen als gevolg gehad. Samen zoeken zij naar de muzikale verschillen en overeenkomsten tussen Zuid-Amerikaanse muziek, flamenco, jazz en vele andere stijlen. 

Het idee Goldberg Flamenco Suite ontstond tijdens de lockdown aan het begin van de coronapandemie in de lente van 2020. Jur luisterde in die periode veel naar de bekende Golbergvariaties van J.S. Bach en hem viel op dat veel van de motieven naadloos in flamencoritmes te passen waren. Hij besloot een deel van de variaties te  te arrangeren voor twee gitaren en ze te bewerken tot palos (stijlen) uit de de flamenco, zoals bulerías, farruca en sevillanas.

Naast de Goldberg Flamenco Suite brengt Duo Panman Vermijs enkele stukken uit hun gezamenlijke tango- en flamencorepertoire ten gehore.

Helemaal buiten, toch middenin de stad

Het Terrastival is een reeks van kleinschalige semi akoestische optredens. Tussen alle geuren en kleuren geniet je van sprankelende muziek uit alle windstreken. Tijdens Terrastival bij Rotterdamse Munt wordt je op een ontspannen manier meegevoerd naar verre oorden. Compleet met hapjes en drankjes.

Dit evenement delen:

Eenmalige donatie