Diner

vrijdag 24 september 2021 | 18:00   – 21:30 uur

€29.50 voor drie gangen incl. welkomstdrankje

De oogst wordt afgestemd op het aantal gasten zodat we geen voedsel verspillen. De kaartverkoop stopt op de dag zelf om 12.00 uur. Vis je achter het net? Bel naar Lisa (06 1946 2054) of mail even met ons. Vragen over deze leuke avond? Stuur ze naar:

Wat in het vat zit verzuurt niet, of toch wel?!

Cryptisch hè? De gastkoks van deze avond zijn fervente fermenteerders en experimenteren graag met deze techniek. Gerrit-Jan Smit en Roel Neuraij nemen voor een avond onze keuken over. Deze vrienden en voedselnerds delen op deze avond verhalen over eten door middel van een speciaal drie-gangenmenu. Hoe smaakt een toekomstbestendig menu? Welke rol spelen tradities daar nog in? Verpest het narekenen van voedingswaarden het simpele plezier van een goede maaltijd? Dit zijn vragen die deze jonge kritische denkers zich stellen. Tipje van de sluier; de oesterzwammen van Rotterzwam spelen een kleine hoofdrol.

Onze gastkoks hebben ervaring en inspiratie opgedaan in verschillende restaurantkeukens, maar ook in voedselbossen en als onderdeel van culinaire kunst- en designprojecten. Gerrit volgde in 2019 een traject bij de Slow Food Youth Network en onderzoekt hoe de broodnodige voedseltransitie vormgegeven kan worden. Roel interesseert zich vooral voor de tradities en de geschiedenis van eten en tevens de scheikundige en biologische processen die in de keuken plaatsvinden. Dat belooft een doordacht en smakelijk menu te worden.

Dus, heb je aanstaande vrijdagavond 24 september nog een gaatje in je agenda? Vul ‘m dan vlot met een bezoek aan onze tuin.

Gezellig genieten in een groene stadsoases

Laat je dit groeiseizoen inspireren en kom mee-eten. Vanaf 18.00 uur ben je welkom en wordt je ontvangen met een verfrissend drankje. Het wordt al weer vroeg donker dus wil je op je gemakje door de tuin lopen, kom gerust iets eerder. Om 18.30 uur gaan we aan tafel. We duimen voor een zwoele nazomeravond. Nodig alvast je favoriete mensen uit voor een gezellige vrijdagavond en reserveer een plekje aan tafel in de kas of op het terras. Er zijn 40 kaartjes beschikbaar.

Dit evenement delen:

Eenmalige donatie