Workshop

zaterdag 21 augustus 2021 | 13:30   – 16:00 uur

€ 42,50

Inclusief een kleine goodybag en gebruik van alle materialen. Tijdens de workshop staat er kruidenthee, zomerwater met lekkers klaar.

Stadsnatuur waarnemen door tekenen

In deze workshop begin je met wat oefeningen met Oost-Indische Inkt, kroontjespen en penseel. Vervolgens lopen we gezamenlijk door de tuin en maak je in een tekenschriftje snelle schetsen gelijk met potlood of fineliner van de prachtige kruiden en eetbare bloemen die je ziet. Hélène helpt je bij het kijken en het zoeken naar de verschillen in de planten: welke vorm hebben de bladeren van de plant, hoe ziet de stengel eruit en hoeveel blaadjes heeft die bloem eigenlijk? Eventueel pak je er een stoeltje bij en geniet van het gezoem van de bijen om je heen.

Kies vervolgens een fijne plek in de tuin, het buitenlokaal of de kas om één van je schetsen verder uit te werken met Oost-Indische inkt en een kroontjespen. Eventueel voeg je nog wat kleur toe met kleurpotlood of aquarelverf. Er is royaal ruimte zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Het gaat er in deze workshop vooral om dat je veel schetsen en tekeningen maakt van allerlei kruiden, bladeren, takjes en bloemen. Hélène zorgt voor alle materialen en je gaat naar huis met schriftje vol met schetsen van planten, bloemen en kruiden en (als je er aan toe komt) een mooie, uitgewerkte inkttekening. En natuurlijk een hoofd vol inspiratie.

Over Hélène Peters

Hélène Peters  geeft tekenworkshops en tekencursussen. Bij haar kun je op een ontspannen manier leren een mooie tekening te maken. Ze leert je kijken naar vormen, legt je uit over de kleurencirkel en bespreekt je aanpak. Wat ga je tekenen, hoe en waar vind je je inspiratie, hoe zit dat nou met de compositie en welke kleuren gebruik je?  Bij Hélène kan iedereen tekenen.

Dit evenement delen:

Eenmalige donatie