Helemaal buiten en toch middenin de stad

Voor dag en dauw met de zon in het oosten, zonovergoten in de middag of juist tegen de avond wanneer de lichtjes van de stad het decor vormen. Elk moment van de dag en elk seizoen heeft zo z’n charme. In de stadstuinen van Rotterdamse Munt ben je even helemaal buiten en toch middenin de stad. In het groeiseizoen van mei tot november zijn onze buitenruimten en de kas beschikbaar voor presentaties, recepties, netwerkmomenten, vergaderingen, breakout-sessies of teamdagen. Met plezier serveert ons gastenteam lunch, lekkers, een proeverij, een borrel of diner. Alles is vegetarisch, lokaal en natuurlijk met de verse oogst uit onze tuinen.
Op verzoek verzorgen onze tuingidsen praktische workshops of zinnenprikkelende tuintours. Geniet en laat je inspireren door de eetbare stadsnatuur. Laat ons vooral je wensen weten via organiseerhet@rotterdamsemunt.nl
We maken graag een aanbod op maat.

Evenement in de kas of in ons buitenlokaal

Onze kas is beschikbaar voor vergaderingen tot 10 personen in een 1,5 meter opstelling. In ons buitenlokaal kun je je teamleden of partners ontvangen in een informele setting. Je kan onze ruimte reserveren per dagdeel van 4 uur. Er is een beeldscherm en flip-over beschikbaar. Uiteraard zorgen we voor onbeperkt verse kruidenthee en kruidenwaters.

De catering

Onze keuken is vegetarsich en werkt met verse, biologische ingrediënten van ‘t seizoen; uit onze stadstuinen en van lokale tuinders, telers en makers. Gewoon omdat producten van dichtbij verser zijn en dus smaakvoller en gezonder. Geheel vegan en/of glutenvrije opties zijn mogelijk, geef je wensen door aan de keuken.

Tuintour in geuren en kleuren (en smaken)

Ontmoet de mensen en de vele eetbare planten die deze oase samen vormgeven. Je gaat de geuren, kleuren en smaken van het seizoen beleven. Je krijgt een verhaal over de tuinen, over verschillende manieren van samenwerken en enkele plantverhalen. Na afloop van de tour knip je zelf de kruiden voor een potje kruidenthee. Daarbij laten wij je graag iets lekkers proeven. De tour duurt 45 minuten, minimaal 8, maximaal 12 personen per tuingids. De tuintour kan worden uitgebreid met een korte workshop of een proeverij.

Teamdag in het groen, middenin de stad

Stadsnatuur stimuleert creativiteit en samenwerking. De ingrediënten om met je team te komen tot nieuwe inzichten. Tegelijk draagt jullie inzet bij aan de ontwikkeling naar een levendige stad met eetbaar groen en veerkrachtige, inclusieve organisaties. Samen met je collega’s ga je lekker, fysiek bezig zijn in de tuin en tegelijkertijd leren van en over planten. De werkzaamheden worden afgestemd op het seizoen en jullie interesse. Jullie teamdag wordt begeleid door een ervaren tuincoach.