Maak meer Groen mogelijk

Rotterdamse Munt lekker voor de thee

Waarom samenwerken aan Groen voor de stad?

  • Levendigheid: verschillende soorten planten en bloemen dragen bij aan biodiversiteit.
  • Inclusiviteit: groen verbindt, stimuleert creativiteit en samenwerking.
  • Veerkracht: groen buffert regenwater, filtert de lucht, verkoelt en beschut.
  • Geluksgevoel: groen heeft een positief effect op onze gezondheid.
  • Groei: de natuur is een inspiratiebron voor iedereen, van jong tot oud.

 We hebben een aantal mogelijkheden waarbij ook jij meer Groen mogelijk maakt voor je op een rijtje gezet.

Heb je zelf een Groen idee? Daar zijn we heel nieuwsgierig naar, dus laat het ons weten.

Eet en drink lokaal

Producten van dichtbij zijn verser en daardoor gezonder en smaakvoller. Doe je boodschappen lokaal. Dan bespaar je ook op transport en verpakkingsmateriaal. Bestel je wekelijkse boodschappen online – inclusief kruidenthee van Rotterdamse Munt – bijvoorbeeld via Rechtstreex.

Laat je je graag verrassen door een echte Rotterdamse chef-kok? Steeds meer restaurants en bars gebruiken onze verse en biologische producten uit de stadstuinen. Met een beetje geluk treft je de foeragerende koks zelf in de middag. Check het laatste overzicht van verkooppunten en restaurants.

Doneer een kruidenbordje

In de stadstuinen aan de Rosestraat groeien en bloeien inmiddels ruim 300 soorten eetbare planten en bloemen. Om je kennis te laten maken met de kleuren, geuren en smaken van deze planten, maken we samen met onze vrijwilligers kruidenbordjes. Zo ontdek je het verhaal bij de plant en weet je welke delen van de plant je kunt eten.

Na je donatie, ontvang je een duplicaat van jouw favoriete kruid.  Je (bedrijfs)naam mag erbij op het bordje. Jouw donatie is ook nog eens belastingaftrekbaar.

Doneer je ook een kruidenbordje? Samen maken we Groen voor de stad! 

Investeer in een groene werkruimte

Groen heeft een positief effect op onze gezondheid, het stimuleert creativiteit en samenwerking. Dat is precies wat jouw medewerkers nodig hebben. Wat dacht je van een eetbare oase bij jou op kantoor?

 Je hebt geen groene vingers nodig, want wij verzorgen het gehele traject van ontwerp, ontwikkeling, aanleg tot uiteindelijk verzorging. Onze tuinmedewerkers en tuincoach helpen je om de pluktuin gezond te houden. 

Investeer in de gezondheid van je medewerkers en Groen voor de stad met je eigen pluktuin op kantoor!

Aanzicht Paviljoen vanuit Stadstuinen van Rotterdamse Munt

Investeer in ons Paviljoen voor een toekomst met meer Groen

Ieder seizoen heeft haar charme. Dat laten we zien bij Rotterdamse Munt. We werken hard aan de ontwikkeling van een paviljoen waar we het hele jaar de ruimte hebben om stads- en streekgenoten de positieve impact van Groen te laten ervaren. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

Het Paviljoen is een inspirerende plek voor vrijdagmiddagborrels, verrassingsdiners, zondagmiddag-concerten en dansen tussen de kruiden en bloemen. En vooral ook voor groeizame workshops en yoga-lessen, voordrachten, groene poëzie, theater en plantverhalen, biomimicry lezingen en filmavonden.

Met een jaarrond programma laten we je nog meer, beter en boeiender de kracht en de magie van planten ervaren.

Wil jij ons helpen om meer impact te maken met Groen? Wordt dan Vriend van Rotterdamse Munt.

Wil je meer weten over onze plannen en hoe jij kunt investeren? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op zondag 26 september 2021.