Belevingen in de stadsnatuur!

Ben jij een culturele alleseter of juist een fijnproever? Ben je op de hoogte van ontkiemend en bloeiend Rotterdams talent of wil je je daarin verdiepen?

Dan uitnodigen we je uit om deel te nemen aan ons cultuurpanel.

Wij werken samen met en voor stadsgenoten. En we willen onze stadsgenoten op allerlei manieren de ‘rijkdom’ van stadsnatuur laten ontdekken en proeven. Onze culturele, educatieve en culinaire programmering is voor ons de manier om verbindingen tussen stadsnatuur en stadsgenoten te laten groeien.

De opdracht

Onze vaste, vrolijke Zondag bij Rotterdamse Munt krijgt een crossover culturele invulling. Muziek uit alle windstreken is het ‘hoofdgerecht’. Gasten proeven een hapje of drankje uit de tuinen. Het cultuurpanel bepaalt welke artiest of expert er wordt uitgenodigd voor het voorprogramma.

 

 

“Met het zomerse geluid van krekels om ons heen keken we met 60 gasten naar Honeyland, een film over de Noord-Macedonische bijenhouder Hatidze. De bijenhouder van Rotterdamse Munt, Wilko Post, vertelde voorafgaand over zijn werk als imker. Hij legde uit dat de boom waar het filmscherm onder stond, Sophora Japonica heet en bekend is als Honingboom. Dat was zo’n mooi moment,  alle puzzelstukjes kwamen daar samen.” – Eline Staats,  filmprogrammeur.

 

 

 

 

Bij ons kun jij het verschil maken voor velen!

Stel je voor. Een vrolijke middag met verrassende verhalen over zon en wind. Of hartroerende verhalen  over bijvoorbeeld bodemleven op een tropisch eiland of een specifiek gerecht. Verrassende voordrachten en inzichtgevende verhalen over groene werelden terwijl de regen zachtjes op het tentdoek tikt, met de geur van munt en lavendel om je heen.

Wat ga je doen?

We organiseren vijf meetings per jaar op zaterdagmiddag. We brainstormen over verschillende vormen van voordracht en onderwerpen. Denk aan spoken word, een interview, een spel, een lezing, literatuur en poëzie, een theaterspel of juist iets heel anders. Als panellid doe je onderzoek of kun je al input leveren vanuit je eigen ervaring of ervaring in je netwerk. We combineren kennis en inzichten en leren van nieuwe ervaringen. Zo bouwen we samen aan een samenhangende, inspirerende reeks belevingen die aansluit bij de ’taal’ van onze stadsgenoten, van onze gasten.

Als panellid kun je ook bij de uitvoering betrokken zijn en verzorg je bijvoorbeeld de fotografie. Of misschien ben jij wel de presentator van de middag.

Wat doen wij?

  • Wij organiseren de panel meetings;
  • We zorgen voor de faciliteiten, de structuur en – indien gewenst – begeleiding, training en feedback bij onderzoek;
  • We zorgen voor de organisatie van het programma en de vergoedingen voor artiesten en presentatoren.

 

Wij bieden

  • Een inspirerende,  open en ondernemende sfeer;
  • Een bescheiden vergoeding, afhankelijk van ervaring en inzet;
  • En natuurlijk vrijkaartjes voor alle evenementen.

Wij zoeken jou

  • Jij bent nieuwsgierig en onderzoekend, omarmt diversiteit;
  • Houdt van uitgaan en anderen ontmoeten;
  • Voelt je thuis en betrokken bij smaakvol groen en alles dat daarmee samenhangt;
  • Bent thuis in de culturele sector (als cultuurmaker of makelaar) of wil daar graag in thuis geraken.

Rotterdamse Munt staat symbool voor gastvrijheid en superdiversiteit! Deze waarden verbinden we aan het Groen voor de Stad.

Kom jij onze groene, culturele programmering versterken?

Wil jij meewerken aan de juiste melange van alle ‘ingrediënten’ en talenten die deze stad en onze stadstuinen rijk is?

We zien jouw aanmelding met belangstelling tegemoet. Stuur je motivatie met CV naar ingrid@rotterdamsemunt.nl

Heb je nog vragen? Bel dan Ingrid (06 21435213).

De eerste eerste panel-meeting is zaterdag 26 februari 2022 om 15:00 uur; om alvast te noteren!

 

 

“Steeds meer stadsgenoten zullen zich inzetten voor het Groen voor de stad wanneer zij de schoonheid van stadsnatuur op zichzelf ontdekken en groen in hun hart sluiten.”

Eenmalige donatie voor stadsnatuur

Notitie