Onderweg naar Werk Traject bij Rotterdamse Munt

22 okt 2018 | Meewerken in de tuin | 0 Reacties

Samenwerken naar passend betaald werk

Wil je samenwerken in een klein team en groeien naar passend betaald werk, dwz onderweg naar werk? In het Leerpraktijkcentrum bij Rotterdamse Munt krijg je de tijd om te onderzoeken wat je graag wilt en waar je goed in bent. Je leert veel over jezelf en anderen, over tuinieren, kruiden en gezond eten. Aan het eind van het traject ben je klaar om op zoek te gaan naar betaald werk.

Onderweg naar werk – voor wie?

Zit je al een tijdje thuis of heb je om welke reden dan ook je weg naar een betaalde baan nog niet kunnen vinden? Als je graag weer iets wilt doen en tegelijk wilt ontwikkelen naar passend betaald werk, dan is dit Onderweg naar Werk Traject een goede start. Je doet werkervaring op en krijgt begeleiding.

Hoe doen wij dat bij de Rotterdamse Munt?

Werken in een team. Bij Rotterdamse Munt begin je met één dagdeel per week (minimaal 4 uur) in een van de teams en dit kan groeien naar meerdere dagdelen. Het tuinteam werkt op dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 en 18:00 uur. Het gastenteam werkt van woensdag t/m zondag.

Het team zorgt er voor dat jij je thuis voelt en samen doen jullie het werk dat die dag gedaan moet worden.
Het werken op de tuin zorgt voor:
> werkritme en structuur
> lichamelijke conditie
> ontspanning en zelfvertrouwen
> meer praktische vaardigheden
> leren samenwerken in een team
> omgaan met opdrachten en instructies

Persoonlijke begeleiding.  Je krijgt een persoonlijke coach van de gemeente Rotterdam. Hij of zij kan begeleiding bieden bij jouw persoonlijke leerproces.

Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Leren in het team. We organiseren regelmatig teamoverleg waarin we het samenwerken evalueren. In kleine groepen leer je nieuwe vaardigheden om makkelijker met jezelf en andere mensen om te gaan.
> kwaliteiten leren (her)kennen; waar ben je goed in, wat doe je graag
> zelfvertrouwen; wat denk je over jezelf en sterker in je schoenen staan
> contact en communicatie; goed luisteren en jezelf laten zien
> aanspreken; anderen positief aanspreken en aanspreekbaar zijn

Je onderzoekt:
> wat zijn mijn kwaliteiten en waar wil ik beter in worden
> wat vind ik leuk werk en wat wil ik in de toekomst graag bereiken
> wat vind ik moeilijk en hoe kan ik daarmee leren omgaan
> hoe krijg ik mijn leven beter georganiseerd zodat er een gezonde balans is tussen werk en vrije tijd

Vervolg. De duur van jouw traject bespreek je met de coach van de gemeente. Na afloop van het traject kun je coaching en begeleiding krijgen naar werk.

Rotterdamse Munt maakt Groen voor de Stad

Samen maken we boeiende stadstuinen waar jij je (groene) talent verder kan ontwikkelen. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel, stimuleert creativiteit en samenwerking. En zorgt voor superverse en smaakvolle oogst.

Meedoen?

Heb je interesse in dit Onderweg naar Werk traject? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met jou werkconsulent van de gemeente. Of stuur een email naar meewerken@rotterdamsemunt.nl  Dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op.

Dit traject is alleen mogelijk wanneer je een uitkering van de gemeente Rotterdam ontvangt en wordt voor jou verzorgd in samenwerking met Samen voor Zuid.

Eenmalige donatie