Vrijwillige les-assistenten (m/v)

6 feb 2019 | Meewerken in de tuin | 0 Reacties

Onze natuur- en smaaklessen

Smaakt groeit is ons lesprogramma dat gericht is op zelf ontdekken en onderzoeken met veel praktische opdrachten. Ons lesprogramma vormt een doorgaande leerlijn voor alle basisschoolgroepen.

De leerlingen bouwen niet alleen kennis op over de natuur, zij raken er ook meer bij betrokken door de directe (zintuiglijke) ervaringen in een groene oase. Na het volgen van de lessen hebben leerlingen meer inzicht in hoede natuur werkt, hoe wij kunnen samenwerken met natuurlijke processen en hoe ze hun eigen eten kunnen laten groeien. Ook hebben ze ervaren wat natuurlijke smaken kunnen doen en hoe lekker gezond eten kan zijn.

We zoeken

Wij zoeken enthousiaste, leergierige natuureducatie-assistenten. Heb jij affiniteit met natuur en kinderen? Dit is jouw kans om alle aspecten van de natuurlessen mee te maken, hiervan te leren en jouw steentje bij te dragen.

In de periode maart tot november worden lessen gegeven op dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 8:00 en 13:00 uur. Op woensdagmiddag zijn er vrije activiteiten.

Wat ga je doen?

Je helpt met de voorbereidingen, het klaarzetten en uiteraard na afloop ook weer opruimen en afwassen van alle lesmaterialen. Tijdens de les begeleidt je een groep bij het uitvoeren van opdrachten.

Dit is een veelzijdige werkervaring  waarin je nog beter met kinderen leert werken. Je leert meer over biologie en ecologie. Je kunt je kennis van tuinieren vergroten en (verder) in de praktijk brengen.

We bieden

We bieden een inspirerende werkplek met volop ontwikkelingskansen. Je wordt begeleidt door een van onze vakkrachten, na afloop van de les evalueren jullie samen het verloop van de les. Zo kun jij veel leren en kunnen wij onze lessen steeds verbeteren.

Verder ben je welkom om deel te nemen aan tuingenotenbijeenkomsten, lezingen, workshops en trainingen die wij speciaal voor onze vrijwilligers organiseren. Een bescheiden vrijwilligersvergoeding is beschikbaar.

We vragen

  • Een open houding, enthousiasme,  sociaal, communicatief vaardig en flexibel;
  • Je bent niet bang voor beestjes en om je handen –letterlijk- vies te maken;
  • Al enige ervaring met het werken met groepjes kinderen;
  • Een echte aanpakker en doorzetter; Je bent betrouwbaar, komt afspraken na en bent op tijd;
  • Je durft vragen te stellen; jij wilt immers zo veel mogelijk leren!
  • Je beheerst de Nederlandse taal;
  • Je woont bij voorkeur in Rotterdam of omgeving.

Ben jij de enthousiaste assistent(e) die wij zoeken?

Wij ontvangen graag jouw CV met een korte motivatie via meewerken@rotterdamsemunt.nl.
Heb je vragen? Bel dan met Tineke van der Burg (06 50974462).

Eenmalige donatie