Samenwerken naar passend betaald werk

Wil je samenwerken in een klein team en groeien naar passend betaald werk? In het Werkfit-programma bij Rotterdamse Munt krijg je de tijd om te onderzoeken wat je graag wilt en waar je goed in bent. Je leert veel over jezelf en over tuinieren, kruiden en gezond eten. Aan het eind van het traject ben je klaar om op zoek te gaan naar betaald werk.

Voor wie?

Zit je al een tijdje thuis of heb je om welke reden dan ook je weg nog niet kunnen vinden? Als je graag weer iets wilt doen en tegelijk wilt ontwikkelen naar passend betaald werk, dan is ‘Werkfit in het groen’ een goede start. Je doet werkervaring op en krijgt begeleiding.

Hoe doen wij dat bij de Rotterdamse Munt?

Werken in een team. Bij de Rotterdamse Munt werk je één dagdeel per week in een team. Op dinsdag en donderdag van 09:00 tot 15:00 uur. Op woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:30 uur.

Het team zorgt er voor dat jij je thuis voelt en samen doen jullie het werk dat die dag gedaan moet worden.
Het werken op de tuin zorgt voor:
> werkritme en structuur
> lichamelijke conditie
> ontspanning en zelfvertrouwen
> meer praktische vaardigheden
> leren samenwerken in een team
> omgaan met opdrachten en instructies

Begeleiding van een persoonlijke coach. Je krijgt een persoonlijke coach die begeleiding biedt bij jouw persoonlijke leerproces. Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen!

Samen met je coach onderzoek je:
> wat zijn mijn kwaliteiten en waar wil ik beter in worden
> wat vind ik leuk werk en wat wil ik in de toekomst graag bereiken
> wat vind ik moeilijk en hoe kan ik daarmee leren omgaan
> hoe krijg ik mijn leven beter georganiseerd

Leren in kleine groepen. In kleine groepen leer je nieuwe vaardigheden om makkelijker met jezelf en andere mensen om te gaan.
> kwaliteiten leren (her)kennen; waar ben je goed in, wat doe je graag
> zelfvertrouwen; wat denk je over jezelf en sterker in je schoenen staan
> contact en communicatie; goed luisteren en jezelf laten zien
> aanspreken; anderen positief aanspreken en aanspreekbaar zijn

Vervolg. De duur en het programma van jouw persoonlijke werkfit-traject bespreek je met de arbeidsdeskundige van het UWV en onze jobcoach. Na afloop van het traject kun je coaching en begeleiding krijgen naar werk.

Rotterdamse Munt maakt Groen voor de Stad

Samen maken we boeiende stadstuinen waar jij je (groene) talent verder kan ontwikkelen. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel, stimuleert creativiteit en samenwerking. En zorgt voor superverse en smaakvolle oogst. Op dinsdag en donderdag wordt er van deze oogst een heerlijke, gezonde lunch bereid, waar je samen met de andere teamleden van kunt genieten. Werk je op vrijdag mee? Dan oogst je een mand vol voor thuis.

Meedoen?

Heb je interesse in dit werkfittraject? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de arbeidsdeskundige van het UWV. Of stuur een email naar meewerken@rotterdamsemunt.nl  Dan nemen we zo snel als mogelijk contact met je op.

Dit werkfittraject is alleen mogelijk wanneer je een uitkering van het UWV ontvangt en wordt voor jou verzorgd in samenwerking met Academie Wending en R Zijn.