Over ons

Stadstuinen met impact

“Steden hebben de mogelijkheid om kansen te bieden voor iedereen, alleen omdat en alleen wanneer deze steden gemaakt zijn door iedereen.”

Jane Jacobs, stadssocioloog uit New York

Jane Jacobs staat bekend om haar pleidooi voor creatieve steden waar veel ruimte is voor dynamiek en initiatief van stadsgenoten; zij pleit voor inclusieve stadsontwikkeling.

Wij zagen dat er in de stad veel behoefte is aan productieve, groene ruimte, het delen van kennis en lokaal en biologisch geteelde kruiden. Rotterdamse Munt brengt deze behoeften samen in stadstuinen en pluktuinen. 

Ontdek, pluk en proef

Stap in onze groene oase midden in Rotterdam. Ontdek, struin, pluk, proef en vier in onze stadstuinen vol met eetbare planten en bloemen.

Rotterdamse Munt is een inspirerende beleving in de stadsnatuur voor jong en oud. Bovenop de spoortunnel groeit een plantenparadijs met vier educatieve tuinen in wording: pionierstuin, kruidentuin en struweel- en bostuin. Er wordt geteeld, geoogst, geleerd en georganiseerd. Ga op tuintour of speurtocht, loop even binnen in de tuinwinkel, proef drankjes en hapjes met de oogst van het seizoen op ons muntterras en reserveer je volgende teamdag in onze kas en buitenlokaal. 

Stadsgenoten en collega’s komen hier samen om te werken, te leren en te ontwikkelen, maar vooral zijn onze tuinen een plek waar iedereen kan genieten van, en in de natuur.

ontdek, pluk en proef bij rotterdamse munt
thee plukken rotterdamse munt
tuintour met jongens uit de buurt
vlinders bij rotterdamse munt

Stadstuinen met impact

Wij maken groen voor iedereen bereikbaar. Rotterdamse Munt werkt in opdracht en neemt initiatief. Alle opbrengsten worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van eetbare stadsnatuur en groene talentontwikkeling, voor jong en oud(er). 

Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen draagt bij aan meer verscheidenheid van planten en veerkrachtig waterbeheer. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor een superverse en smaakvolle oogst.

Jouw bezoek draagt bij aan de ontwikkeling van mooie stadstuinen, een groene, dynamische stad, een gezonde planeet en de ontwikkeling van groentalent. Vier keer goed bezig!

Verrijk ook jouw leven met meer groen. Samen maken we Groen voor de stad! 

Eenmalige donatie