zaterdag 20 maart 2021 | Opening van het groeiseizoen met Tuintje in mijn Stad

28 jan 2021 | Nieuws | 2 reacties

We openen het nieuwe groeiseizoen bij jou thuis met Tuintje in mijn Stad!

In samenwerking met Buurman en studenten van Hogeschool Rotterdam hebben we drie verschillende pakketten samengesteld waarmee je zelf thuis gemakkelijk aan de slag gaat. Bouw, zaai, plant en geniet volop van de oogst! En deel plezier via #tuintjeinmijnstad

Een tuintje voor op je balkon, terras of tuin

We hebben drie verschillende pakketten. Twee bouwpakketten voor een stadstuintje op pootjes, geschikt voor op je terras of balkon. Bij het pakket zit biologische potgrond, kies jouw favoriete planten erbij, ga voor een theekruiden of een salade stadstuintje. Je krijgt er planten en zaden bij voor bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen, inclusief een zaaischema.

Heb je een tuin op de begane grond? Dan hebben we ook de tuingroente stadstuin. Naast het bouwpakket en de potgrond krijg je zaden van 6 verschillende tuingroenten en kruiden.

Doe mee en maak groen voor de stad!

Bestel alvast jouw bouwpakket vooruit, ga naar rotterdamsemunt.nl/tuintjeinmijnstad

Op zaterdag 20 maart haal je tussen 12en 16 uur je bestelling op en kun je aan de slag! Deel je belevenissen online via #tuintjeinmijnstad. We zullen een live Q&A houden met Buurman en Rotterdamse Munt waarin je al je vragen kan stellen.

Opbrengst voor jou en stadsgenoten

Met een stadstuintje draag je bij aan een levendig groene en gezonde stad. Je oogst direct niet alleen verse groenten en kruiden, je zorgt ook voor een gezondere leefomgeving. Het heeft een positief effect op je gezondheid, het stimuleert creativiteit en samenwerking.

Rotterdamse Munt investeert in Groen voor de Stad door te investeren in onze jonge groentalenten, de toekomstige generatie. We organiseren regelmatig expedities in de stadsnatuur waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen.

Jonge stadsgenoten nemen we mee op onderzoek in onze stadsnatuur. Met al hun zintuigen ontdekken zij de stadsnatuur in de verschillende seizoenen. Ze leren over natuurlijke groeiprocessen en hoe wij kunnen samenwerken met, en leren van, de natuur.

Kom naar buiten en beleef het prille begin van het nieuwe groeiseizoen.

Vanaf vandaag kun je jouw stadstuintje hier bestellen via rotterdamsemunt.nl/tuintjeinmijnstad

Datum, tijd

Op zaterdag 20 maart kun je je bestelling ophalen tussen 12:00 en 16:00 uur.

 

Meedoen?

Bestel hier vóór 1 maart een compleet stadstuintje en profiteer van de speciale vooruitbestelling aanbieding. Heb je zelf al een bak of ruimte in je tuin? Je kan ook losse ‘ingrediënten’ bestellen via Ingrediënten voor Tuintje in mijn Stad. Je belevingen deel je via #tuintjeinmijnstad.

Over Buurman Rotterdam

Buurman is een werkplaats en winkel voor hergebruik van materialen. Wat ooit afval was krijgt bij ons een tweede leven. Zo dragen we bij aan een duurzame wereld en gaan we logischer om met onze grondstoffen. Maar helpen we ook een nieuwe generatie makers op weg. Want in onze werkplaats staat maken centraal. Van een cursus meubelmaken voor beginners tot teambuilding met je collega’s – je gaat ervoor naar Buurman!

 

Over Lokale Communicatie

Lokale Communicatie is een communicatiebureau opgezet door vier studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Zij studeren Communicatie en eventmanagement en organiseren dit bijzondere evenement samen met ons. De studenten ontwikkelen hun creativiteit en communicatievaardigheden. Rekeninghoudend met de huidige corona situatie hebben zij dit lentefestival bij jou thuis bedacht. “We gaan er alles aan doen dat het ook echt voelt als een feestdag.”

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie