Waarom heeft de Rabobank Rotterdam Fonds in Rotterdamse Munt geïnvesteerd?

30 jun 2020 | Nieuws, Over de tuinen | 0 Reacties

Waarom heeft de Rabobank Rotterdam Fonds in Rotterdamse Munt geïnvesteerd?

De Rabobank is oorspronkelijk de coöperatieve bank van boeren en tuinders; de mensen die ervoor zorgen dat wij lekker kunnen eten en drinken.

Herkomst van voedsel

Rabobank Foundation is ervan overtuigd dat als kinderen al op jonge leeftijd bewust worden van de herkomst van voedsel en van de energie en passie die nodig is om voedsel succesvol te laten groeien, dat dit dan invloed heeft op hun waardering en gedrag ten aanzien van voeding. ‘Jong geleerd is oud gedaan.’ Rabobank Foundation wil helpen het perspectief van kinderen over duurzame voedselproductie, gezonde voeding en voedselverspilling te verbreden en verdiepen.

Banking for Food

De zekerheid van voedselvoorziening raakt ons allen. Als gevolg van een groeiende en steeds welvarender wereldbevolking zal de vraag naar voedsel tot 2050 met 60% groeien. Ondernemers in de landbouw en voedselketens moeten dus meer gaan produceren, met minder grondstoffen. Alleen op zo’n manier kunnen ze zorgen voor een duurzame voedselproductie en economische situatie op de langere termijn.

De Rotterdamse regio speelt in Nederland een belangrijke rol in de productie, distributie en verwerking van voedsel. In onze stad spelen maatschappelijke uitdagingen om voedselverspilling tegen te gaan, meer gezonde school- en sportkantines te starten, ‘feeding the city’ en het delen van kennis en netwerken.

De voedselketen zal innoveren. Welke kant het opgaat? Voorlopig is juist een diversiteit van duurzame innovaties kansrijk. Rabobank investeert via Rotterdamse Munt specifiek in educatie over gezond eten, de werking van de voedselketen en de bewustwording van onze eigen invloed op hoe de wereld van morgen eruit ziet!

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie