Nieuwe samenwerking op Zuid

11 nov 2022 | Over de tuinen, Nieuws | 0 Reacties

Samen sterk!

We maken een belangrijke, nieuwe stap. De stadstuinen van Rotterdamse Munt gaan intensiever samenwerken met Voedseltuin Rotterdam en Pluspunt Rotterdam.

Aankomende december start het tiende groeiseizoen van de stadstuinen op Zuid. Voor initiator Ingrid Ackermans een mooi moment om het stokje over te dragen aan Erik Sterk, directeur van Voedseltuin en Pluspunt. De stichtingen van Rotterdamse Munt, Voedseltuin en Pluspunt Rotterdam bundelen de krachten
en gaan samen verder onder één bestuur met één directie. Door de bestuurlijke fusie kunnen de drie zelfstandige stichtingen nog intensiever en integraler samenwerken aan een levendig groen, gezond, kansrijk en duurzaam Rotterdam.

Wij, de drie partijen, blijven doen waar we goed in zijn. Rotterdamse Munt en Voedseltuin Rotterdam blijven zorgen voor levendig groen, smaakvol vers eten, natuureducatie, gezondheid, kansen én leefbaarheid in de stoere, stenige wijken van Rotterdam.

Vanuit Pluspunt kan (extra) begeleiding worden geboden aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Andersom hoopt Pluspunt door de samenwerking met Voedseltuin Rotterdam én Rotterdamse Munt haar zorg-, leer- en werkaanbod te vergroenen én verbreden. Met meer kansen voor de groeiende groep Rotterdammers in een sociaal- economisch kwetsbare positie.

 

Munt drogen

Nieuwe groeikansen

Deze nieuwe samenwerking biedt voor iedereen groeikansen. In de stadstuinen van Rotterdamse Munt groeit het aanbod voor verschillende stadsgenoten.

Voor Ingrid Ackermans is de fusie een mooi moment om een nieuwe stap te maken als groene urbanist: “Ik heb met heel veel plezier gewerkt aan een groene en inclusieve onderneming in het stadsdeel Feijenoord. Dankzij de betrokkenheid en de inzet van velen zijn er nu de stadstuinen van Rotterdamse Munt op vaste grond. Ik zie de toekomst van Rotterdamse Munt met groot vertrouwen tegemoet en ben trots op wat er in de afgelopen 10 jaar is gegroeid: heel veel liefde en aandacht voor groen, groentalent én een smaakvolle oase van rust en verwondering, middenin de stad! Of volgens een enthousiaste leerling: “Waauuuuuwww, deze tuin is de eet-hemel”.

Ook voor Erik Sterk biedt de samenwerking nieuwe kansen: “Zelforganisatie op het grensvlak van groen, gezond, duurzaam en sociaal is zeker geen vanzelforganisatie. Zelf het wiel uitvinden als sociaal ondernemer is natuurlijk heel erg leuk, maar zeker niet altijd makkelijk. Samen staan we een stuk sterker!”

De nieuwe locatiemanager van Rotterdamse Munt is Tineke van der Burg. Zij is bereikbaar via 06 5097 4462 en contact@rotterdamsemunt.nl

Erik Sterk is bereikbaar via 06 3494 2935 en erik@pluspuntrotterdam.info

 

Munt drogen

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie