Tuintje in mijn Stad

Speciaal voor jou!

Thuis oogsten van je eigen Stadstuintje

We vieren het groeiseizoen dit jaar bij jou thuis met Tuintje in mijn Stad!

Bouw, zaai, plant en geniet volop van de oogst! Wij leveren het bouwpakket, de biologische potgrond, de planten, zaden en een zaaischema. Voor een zo groen mogelijk stadstuintje werken we samen met werkplaats Buurman. Zij werken met hergebruikt en lokaal hout.

Bestel nu jouw eetbare stadstuintje voor op je balkon, terras of tuin en geef meteen door wanneer je het bouwpakket wilt ophalen. Laten we samen Rotterdam groener maken en tegelijk leren over de stadsnatuur! 


Bouwen

Maak zelf heel gemakkelijk een stadstuintje van hout. Buurman heeft verschillende bouwpakketten gemaakt die je zelf thuis gemakkelijk in elkaar zet! 

Zaaien

Bij de plantenbakken zitten zaden en planten zodat je direct aan de slag te kunt. Met het zaaischema weet je precies wanneer je welke zaden moet zaaien. 

Oogsten

.

Wanneer de planten volgroeid zijn is het tijd om te smullen. Maak de lekkerste gerechten met je zelf gekweekte ingrediënten. 

Ontdek je groene vingers!

Theekruiden Stadstuintje

Een divers theekruiden-stadstuintje waar je doorlopend van kan knippen en plukken.

Salade Stadstuintje

Met dit pakket heb je een compleet salade-stadstuintje voor op je balkon of terras.

Tuingroente Stadstuintje

Maak eenvoudig een verhoogd plantbed, en zaai heerlijke tuingroente!

Wij maken Groen voor de stad

De opbrengst van Tuintje in mijn Stad investeren wij in onze jonge groentalenten, de toekomstige generatie. We organiseren expedities in de stadsnatuur waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen.  

Jonge stadsgenoten nemen we mee op onderzoek in onze stadsnatuur. Met al hun zintuigen ontdekken zij de natuur in de verschillende seizoenen. Ze leren over natuurlijke groeiprocessen en hoe wij kunnen samenwerken met, en leren van, de natuur. 

Wil je geen Stadstuintje kopen en wel Groentalent steunen?
Via onze webshop kun je Expedities in de stadsnatuur
sponsoren. 

Berichten

Wij hebben handige manier voor je waarmee je gemakkelijk aan de slag kunt.
lees verder
Na het afhalen van je Stadstuintje begint het echte werk. Superleuk om direct aan de slag te gaan. We hebben een aantal tips.
lees verder
We openen het nieuwe groeiseizoen bij jou thuis met Tuintje in mijn Stad! Bouw, zaai, plant en geniet volop van de oogst. Doe je mee?
lees verder

Planten en oogsten, dat kan jij ook!

Partners

Buurman Rotterdam – bouwpakketten

Hogeschool Rotterdam – begeleiding en realisatie

De Bolster – biologische zaden

Bio-Kultura – biologische tuinaarde

Gemeente Rotterdam – Rotterdams Weerwoord

Friscat – ontwerp en huisstijl

Lokale Communicatie – realisatie evenement

Tuintje in mijn Stad op Instagram

Wij willen natuurlijk al jullie mooie tuintjes bewonderen. Van het bouwen en het zaaien tot aan het oogsten. Deel je foto’s van je Tuintje in mijn Stad op Instagram met de hashtag #tuintjeinmijnstad. Voel je vrij de voortgang van je eigen tuintje te laten zien, hoe je hem hebt gebouwd of hoe je tuintje is versierd. Je kunt via de hashtag ook foto’s en video’s bekijken van andere tuintjes, zo raak je misschien nog meer geïnspireerd!

Tips over hoe jij je tuintje goed verzorgt zien we ook graag. Wees creatief en deel het met elkaar!
Wij kijken uit naar jullie foto’s en video’s via #tuintjeinmijnstad!

 

We openen het nieuwe groeiseizoen bij jou thuis met Tuintje in mijn Stad!

In samenwerking met @buurmanrotterdam en studenten van @hogeschoolrotterdam hebben we drie verschillende pakketten samengesteld waarmee je zelf thuis gemakkelijk aan de slag gaat. Bouw, zaai, plant en geniet volop van de oogst! En deel plezier via #tuintjeinmijnstad

Een tuintje voor op je balkon, terras of tuin

We hebben drie verschillende pakketten. Twee bouwpakketten voor een stadstuintje op pootjes, geschikt voor op je terras of balkon. Bij het pakket zit biologische potgrond, kies jouw favoriete planten erbij, ga voor een theekruiden of een salade stadstuintje. Je krijgt er planten en zaden bij voor bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen, inclusief een zaaischema.

Heb je een tuin op de begane grond? Dan hebben we ook de tuingroente stadstuin. Naast het bouwpakket en de potgrond krijg je zaden van 9 verschillende tuingroenten.

Doe mee en maak groen voor de stad!

Bestel alvast jouw bouwpakket vooruit, ga naar rotterdamsemunt.nl/tuintjeinmijnstad

Op zaterdag 20 maart haal je tussen 12 en 16 uur je bestelling op en kun je aan de slag! Deel je belevenissen online via #tuintjeinmijnstad.

Opbrengst voor jou en stadsgenoten

Met een stadstuintje draag je bij aan een levendig groene en gezonde stad. Je oogst direct niet alleen verse groenten en kruiden, je zorgt ook voor een gezondere leefomgeving. Het heeft een positief effect op je gezondheid, het stimuleert creativiteit en samenwerking.

Rotterdamse Munt investeert in Groen voor de Stad door te investeren in onze jonge groentalenten, de toekomstige generatie. We organiseren regelmatig expedities in de stadsnatuur waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen.

Jonge stadsgenoten nemen we mee op onderzoek in onze stadsnatuur. Met al hun zintuigen ontdekken zij de stadsnatuur in de verschillende seizoenen. Ze leren over natuurlijke groeiprocessen en hoe wij kunnen samenwerken met en leren van de natuur.

Kom naar buiten en beleef het prille begin van het nieuwe groeiseizoen.

Vanaf vandaag kun je jouw stadstuintje bestellen.
...

86 5

Heb jij onze stadstuintjes al gezien? Ook jij kunt binnenkort thuis je eigen groente verbouwen. Kijk op onze website voor meer informatie. #linkinbio #tuintjeinmijnstad #groenvoordestad #rotterdam #groen #tuin ...

50 1

Steek samen met het gezin de handen uit de mouwen en ga aan de slag met je Tuintje in mijn Stad! Geniet van het nieuwe groeiseizoen met jouw Stadstuintje.

Pre-order nu jouw Stadstuintje via de online webshop met de link in onze bio!
#tuintjeinmijnstad #groenvoordestad #samenwerkenaangroenvoordestad
...

45 1

Klik op de link in onze bio voor alle informatie #linkinbio #groenvoordestad #tuintjeinmijnstad ...

61 2

Je kan nog steeds jouw Stadstuintje pre-orderen via de link in onze bio! Zodat jij binnenkort je eigen groenten en kruiden kan verbouwen. #linkinbio #tuintjeinmijnstad #groenvoordestad ...

40 0