Onze verschillende tuinen

29 apr 2022 | Over de tuinen, Verhalen | 0 Reacties

Pionierstuin

We beginnen bij de pionierstuin. Hier vind je vooral eenjarige groenten en bloemen die als eerste ten toneel verschijnen. Met hun explosieve groei en uitbundige bloei zorgen ze voor veel verschillende oogst en een kleurrijk geheel. Bovendien zorgen ze voor een vruchtbare bodem voor de volgende generatie planten. Zonder pioniers geen Groen voor de stad!

Kruidentuin

We lopen door naar de kruidentuin. Hier tref je meer dan 200 soorten kruiden uit verschillende windstreken. Van eetbare bloemen en kruiden uit de zone rond de Middellandse zee tot aan Aziatische streken en zelfs de tropen. Ontdek hier ook onze befaamde en smaakvolle Rotterdamse Munt!

Struweeltuin en bostuin

Achter de kruidentuin komt de struweeltuin, waar we nog aan werken. Struweel is een verzamelnaam voor struiken van 1 tot 5 meter hoog. Het wordt een romantische en rustige tuin, waar je ons toekomstige paviljoen zult vinden. Vanuit de struweeltuin loop je zo het bos in met beschutte plekjes onder metershoge bomen. Ook hier werken we nog hard aan.

Samenwerken met de natuur

In de stadstuinen werken we samen met de natuur. Dat betekent dat we zoveel mogelijk gebruik maken van natuurlijke processen. We kiezen voor energiezuinige, natuurlijke en hernieuwbare materialen. We werken zoveel mogelijk met lokale stromen. We sluiten de kringloop in onze tuinen. Ontdek de verschillende manieren waarop we composteren.

Prikkel je zintuigen

Bezoek de stadstuinen en open je zintuigen. Je bent van harte welkom om door de tuinen te struinen. Voor groepen vanaf 8 personen is het ook mogelijk om een gids te boeken.

Eenmalige donatie