Tuintje in mijn Stad | Tips voor het bouwen van je Stadstuintje

11 mrt 2021 | Verhalen | 0 Reacties

Na het afhalen van je Stadstuintje begint het echte werk. Superleuk om direct aan de slag te gaan. We hebben een aantal tips.

Start met de juiste tools

Lees de instructies eerst helemaal door en zorg dat je alle gereedschappen bij de hand hebt. Dan kun je in één keer door bouwen zonder te stoppen. De essentiële benodigdheden zijn: een schroef-boormachine, bitje t20, boortje 3 en een gieter. 

Zorg voor genoeg ruimte

Als je gaat bouwen heb je genoeg ruimte nodig om je gereedschap en het bouwpakket goed neer te kunnen leggen. Wanneer je niet genoeg ruimte hebt gaat het bouwen ook een stuk lastiger en kan je snel het overzicht kwijt raken.

Doe het samen

Gedeeld plezier is groter, en samen kom je verder. Maak er een gezellige en leerzame middag van met je gezin, je huisgenoten en huisgenootjes. Op deze manier is je Stadstuintje een cadeau waar jullie lange tijd van gaan genieten.

Neem de tijd

Een bouwpakket in elkaar zetten vraagt aandacht en kost tijd. Kies een moment waarop je genoeg tijd hebt om in alle rust samen te werken. Voor het boor- en schroefwerk heb je maximaal een uur nodig.

Beits het hout

Omdat je Stadstuinje het hele jaar buiten zal staan en de potgrond waar je planten in groeien en bloeien voortdurend vochtig is, is het verstandig om het hout te beschermen. Schuur het hout licht en lak of beits in minstens 2 lagen. Zorg ervoor dat je ook de poten goed beitst zodat er geen vocht in de poten kan trekken. Kies voor watergedragen beits of een duurzame variant van bijvoorbeeld Fungi Force.

Versier je Stadstuintje

Nu je bak is gebouwd zijn we bij de leukste tip aangekomen. Maak jouw Stadstuintje persoonlijk door deze te versieren. Schilder het hout in een leuke kleur of maak mooie tekeningen op de zijkant. Vergeet vooral niet om een foto te delen op Instagram met de #tuintjeinmijnstad.

 

Het je nog andere leuke of nuttige tips? Hieronder kun je je bericht achterlaten.

Categorieën

Laatste nieuws en verhalen

Eenmalige donatie