Ga je mee op expeditie in de stadsnatuur?

Na de geslaagde zomerexpedities nu ook een reeks herfstexpedities. Je ontdekt kleur, geur en smaak van de stadstuinen. We onderzoeken hoe we meer en beter kunnen samenwerken met alle natuur om ons heen. Er zijn acht verschillende expedities in de vakanties en op alle tussenliggende woensdagmiddagen.

Superleuk als jij ook meedoet!

De expedities

Herfstblaadjes. Kijk goed, overal om ons heen is kleur. We volgen een kleurspoor van blaadjes. Verzamel een mand vol blad. We versieren er een lampion mee die je zelf maakt van takken en wol. Ondertussen poffen we kastanjes. Dat wordt smullen!

Beestjes. We gaan op spinnenjacht. Lekker griezelen op de tuin. Wie durft te eten van de spinnensoep?

Herfstfruit. We ontdekken welke smaken bij de herfst horen. Hoe bewaren we de appeloogst ? We maken er moes van. Lekker voor de warme maaltijd of om zo op te lepelen als tussendoortje.

Geuren. We gaan onze neus achterna en laten ons leiden door de herfstgeuren op de tuin. We vangen de lekkerste geur en gieten die in zeepjes die we zelf maken. Leuk voor jezelf of om iemand mee te verrassen.

Paddenstoelen. We kruipen en sluipen tussen de planten en struiken op zoek naar paddenstoelen. Met een vergrootglas kijken we hoe ze precies in elkaar zitten. Daarna tekenen we de mooiste na. Van de lekkerste koken we soep.

Zaden. We bereiden ons voor op de winter, we verzamelen zaden, pitten en vruchten en maken er herfstbonbons van. We leggen ze op een schaaltje van klei wat we versieren met de zaden die we over hebben.

Wintergroenten. Onderzoek en experiment, staat dit keer op het programma. Durf jij blind van de verschillende groenten te proeven? Ontdek jij wat er in de voeldozen zit? Welke patronen kun jij verzinnen om je tasje mee te bestempelen? Alleen voor kinderen die geen spruitjes lusten 😉

Kerst in de stadsnatuur. Kerst vieren met je neus, hoe doe je dat? Welke geuren herken je? We rollen een bijenwaskaarsje, maken een kerststukje en drinken een warme kruidendrank.

 

Datum, tijd

In de vakanties op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10:30 tot 12:00 uur, inloop vanaf 10:15uur. In de schoolweken op woensdagmiddag van 14:30 tot 16:00 uur, inloop om 14:15 uur.

Kosten

Gratis! Dankzij de inzet van alle medewerkers van Rotterdamse Munt en de bijdrage van Natuur- en Milieueducatie Gemeente Rotterdam.

Meedoen?

Inschrijven voor een of meer expedities kan hier.

Je kan inschrijven voor een of meerdere expedities van anderhalf uur. 

Vragen?

Stuur een bericht naar educatie@rotterdamsemunt.nl