Word een Vriend

Rotterdamse Munt lekker voor de thee

Samen maken we Groen voor een levendige stad

Met financiële steun maken onze Vrienden meer Groen voor de stad mogelijk.

Heel de stad geniet van inspirerende, superverse en smaakvolle oogst.

Vriendschap voor stadsgenoten

Voor Rotterdamse Munt is iedere vriendschap waardevol.

We zien je graag in onze stadstuinen. Op ons Muntterras ben je welkom voor een (zelfgeknipte) verse kruidenthee, met of zonder nieuwe vrienden. Jouw interesse of jouw kennis over groene stadsontwikkeling, over eetbare stadsnatuur, over oogst van ’t seizoen, echte smaken en goed eten delen we graag.

Vrienden van Rotterdamse Munt worden uitgenodigd voor speciale vriendenontvangsten en evenementen. We houden je up-to-date over alle plannen en ontwikkelingen.

Met bijdragen van vele vrienden kunnen we groeien

Kies een bedrag vanaf € 150,00 dat je jaarlijks wilt investeren in de stad.

Wij zorgen ervoor dat de stadsoase van rust en verwondering groeit en  – nu vijf dagen en straks zeven dagen per week – voor iedereen toegankelijk is en blijft. We versterken onze educatieve en culturele programmering. Met een Paviljoen groeien we naar een jaarrond programmering en kunnen onze stadstuinen steeds meer en beter worden ingezet voor zakelijke bijeenkomsten.

De komende jaren maken we een urban jungle, een struweeltuin en een bostuin met spannende stadsnatuur.  We ondersteunen de ontwikkeling van groentalent. Groentalent van zowel onze jonge buurtgenootjes als volwassen stadsgenoten die groeien naar een (nieuwe) carrière in het groen.

Onze vriendschap is van waarde voor heel de Stad!

Terwijl jij als een Vriend geniet van inspirerende, smaakvolle oogst geniet heel de stad met je mee!

  • Levendigheid: verschillende soorten planten en bloemen dragen bij aan biodiversiteit.
  • Veerkracht: groen buffert regenwater, filtert de lucht, verkoelt en beschut.
  • Geluksgevoel: groen en lokaal eten van ’t seizoen heeft een positief effect op onze gezondheid.
  • Inclusiviteit: groen verbindt, stimuleert creativiteit en samenwerking.
  • Groei: de natuur is een inspiratiebron voor iedereen, van jong tot ouder.

Fiscaal voordeel

Jouw donatie is, vanwege de ANBI-status van Stichting Rotterdamse Munt, vrijgesteld van schenk- en erfbelasting en komt dus geheel ten goede aan onze missie: Samenwerken aan meer Groen voor een levendige stad.  Met deze rekenhulp bereken je je fiscale voordeel.

Zakelijke vriendschappen

Wil je als organsiatie bijdragen aan meer Groen voor een levendige stad? Wij geven onze zakelijke vriendschap graag in overleg vorm. Neem contact op met Ingrid Ackermans via ingrid@rotterdamsemunt.nl of +31 (0) 6 214 35 213.

 

Aanzicht Paviljoen vanuit Stadstuinen van Rotterdamse Munt

Investeer in ons Paviljoen voor een toekomst met meer Groen

Ieder seizoen heeft haar charme. Dat laten we zien bij Rotterdamse Munt. We werken hard aan de ontwikkeling van een paviljoen waar we het hele jaar de ruimte hebben om stads- en streekgenoten de positieve impact van Groen te laten ervaren. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! 

Het Paviljoen is een inspirerende plek voor vrijdagmiddagborrels, verrassingsdiners, zondagmiddag-concerten en dansen tussen de kruiden en bloemen. En vooral ook voor groeizame workshops en yoga-lessen, voordrachten, groene poëzie, theater en plantverhalen, biomimicry lezingen en filmavonden.

Met een jaarrond programma laten we je nog meer, beter en boeiender de kracht en de magie van planten ervaren.

Wil jij ons helpen om meer impact te maken met Groen? Wordt dan Vriend van Rotterdamse Munt.

Wil je meer weten over onze plannen en hoe jij kunt investeren? Stuur ons een bericht, we maken graag tijd voor een gesprek.