Rotterdamse Munt bloemen plukken

Word vriend van Rotterdamse Munt

Groen zorgt voor een levendige stad en een gezonde planeet. Groen draagt bij aan meer verscheidenheid van planten en veerkrachtig waterbeheer. Groen werkt positief voor onze gezondheid, vergroot ons geluksgevoel én zorgt ook voor een superverse en smaakvolle oogst.

Doe je ook mee? Met kennis, kunde en financiële steun maak je als vriend meer Groen voor de stad mogelijk.

Zaai een pionier

Zet als eerste voet op een stukje aarde, zaai een pioniersplant! Pioniersplanten zijn de eersten die een gebied veroveren. ‘One small step for man one giant leap for mankind!’

Stek een kruid

Van één plant kun je snel meerdere maken door te stekken. Een goede manier om een favoriet verder over de tuin de verspreiden.

Laat struweel groeien

Struweel is een mooi woord voor struik. Onze struweeltuin is in volle ontwikkeling, dus (eetbare) struiken kunnen we goed gebruiken!

Plant een boom

Een boom is een grote aanwinst voor de stadstuin. Niet alleen jij geniet van het natuurschoon, ook de vogels en insecten zijn je dankbaar.

Eenmalige donatie

Naast je bezoek aan de tuin kun je op meer manieren bijdragen. Pluk je favoriete kruiden en bloemen voor thuis in het groeiseizoen met onze knip- en plukkaart. Of doneer een (klein) bedrag naar keuze in onze tuinwinkel.

Rotterdamse Munt aardbeien oogsten
word vriend rotterdamse munt

Onze drie vriendschappen zijn van waarde voor heel de stad! Je wordt uitgenodigd voor speciale vriendenontvangsten en krijgt vrijkaartjes voor evenementen. We houden je up-to-date over alle plannen en ontwikkelingen.

Jaarlijks investeren in stadsnatuur

Wij maken groen voor iedereen bereikbaar. Rotterdamse Munt werkt in opdracht en neemt initiatief. Alle opbrengsten worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van eetbare stadsnatuur en groene talentontwikkeling, voor jong en oud(er).

Investeer jaarlijks voor de realisatie van onze toekomstplannen. Zo zorgen we dat de stadsoase van rust en verwondering groeit en versterken we onze educatieve en culturele programmering.

Organisch als de stadsnatuur zich ontwikkelt, bouwen we een nieuw circulair paviljoen waarmee onze stadstuinen nog beter geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten en verwerking van lokale oogst. Er komt een urban jungle, een struweeltuin en een voedselbostuin met buitentheater voor meer beleving in het groen.

rozemarijn-groen

Rozemarijn vriend

Al bij de Romeinen stond rozemarijn symbool voor vriendschap en trouw. Een sterke, winterharde plant die oneindige toepassingen heeft.

Er liggen vrijkaartjes voor je klaar voor speciale edities in het jaarprogramma zoals de openingsavond van een filmreeks en andere activiteiten bij Rotterdamse Munt. Je bent welkom bij speciale vriendenbijeenkomsten.

Een rozemarijn vriend draagt €150 per jaar bij.

verveine-groen

Verveine vriend

Verveine heeft naast munt onze harten gestolen voor kruidenthee. Heerlijk fris en citroenachtig van smaak, met een heilzame werking.

Verveine vrienden worden uitgenodigd voor speciale evenementen en vriendenbijeenkomsten. Je krijgt, samen met jouw introducé, ook vier keer per jaar (eens per seizoen) verse kruidenthee met iets lekkers van het seizoen.

Een verveine vriend draagt €250 per jaar bij.

basilicum-groen

Basilicum vriend

Basilicum is de koning en de koningin onder de kruiden. Zijn tweede naam is ook koningskruid. 

We willen jou graag, samen met jouw introducé, speciaal verwelkomen bij een van de verrassingsdineravonden in het groeiseizoen. Daarnaast zien we je natuurlijk graag bij de jaarlijkse vriendenbijeenkomsten en op uitnodiging van ons bij andere speciale gelegenheden.

De basilicum vriend draagt €500 per jaar bij.

Fiscaal voordeel

Jouw donatie is door de ANBI-status van Stichting Rotterdamse Munt vrijgesteld van schenk- en erfbelasting en komt dus geheel ten goede aan onze missie: samenwerken aan meer Groen voor een levendige stad.  Met deze rekenhulp bereken je je fiscale voordeel.

Zakelijke vriendschappen

Wil je als organisatie bijdragen aan meer stadsnatuur? Wij geven onze zakelijke vriendschap graag in overleg vorm. Neem contact met ons op via contact@rotterdamsemunt.nl.

Theater bij rMunt

Groen voor de stad

Wil jij ons helpen om meer impact te maken? Verrijk ook jouw leven met groen, word vriend van Rotterdamse Munt. Samen maken we Groen voor de stad!

Je kan, naast vriend worden, ook een knipkaart of maandabonnement nemen en meedoen in de stadstuinen.

Wil je meer weten over onze plannen en hoe jij kunt investeren? Stuur ons een bericht, we maken graag tijd voor een gesprek.

 

Eenmalige donatie